Graag stellen wij aan u voor: Fenna Janssens!

Wanneer je werkzaam bent in de zorg, zet je je in voor het welzijn van anderen. Hierbij neem je een heleboel kennis, kunde en professionaliteit mee. Maar ook je persoonlijkheid. Binnen dit werk, waarin je veel geeft, is het van belang om jezelf te kunnen zijn en jouw persoonlijke grenzen te bewaken. Om dat op een goede en rustige manier te kunnen doen, is het nodig te begrijpen wat er in de interactie tussen jou en de ander gebeurt. Dat zijn vaak zaken die niet direct zichtbaar zijn. Het vereist afstand en een tweede paar ogen om dit in beeld te brengen.

Als stresscounsellor en als therapeut systemisch werk ben ik graag dat tweede paar ogen en breng ik de verborgen processen die tussen mensen spelen aan het licht. Ik leer mensen aan de hand van deze inzichten hoe ze op een effectievere wijze met anderen om kunnen gaan, waardoor ze minder stress gaan ervaren. Mijn praktijkruimte is een prachtige, grote tuin in het buitengebied van Olst. Deze tuin zorgt voor de benodigde afstand van het dagelijkse werk en biedt een geweldige spiegel.

Door de jaren heen heb ik een specialisme opgebouwd waar het gaat om de achterliggende oorzaken van burn-out, destructieve (familie)relaties en gezinshuizen.

Fenna Janssens
www.vinca.nu
www.gezinshuiscoach.nl

PGB: Kies wie bij u past!

Hebt u langdurig zorg nodig en wilt u graag in uw eigen huis deze zorg ontvangen en wilt u zelf uw zorgverlener kiezen? Vraag dan een PGB aan, wij helpen u daar graag bij, bovendien hebben wij ZZP’ers in onze portefeuille die hun werk met hart en ziel doen en graag bij u komen op die tijden die u graag wilt.

Wilt u meer informatie? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Bel voor een afspraak met Maria Schrijver 06-10765977 of Annelies Croon 06-28656179. Of kijk op de site www.professionals4u.nl

 

PGB Professionals

Dienstverlening PGB

Naam:
Me2 Begeleiding, Ester Pronk
www.me2begeleiding.nl

Doelgroep:
Mensen met psychische en psycho sociale problemen zoals PTSS, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, ADHD/ADD/PDD-NOS.

 

Werkgebied:
Zwolle en omgeving (ongeveer 45 km), Steenwijkerland, Zwartewaterland, Ermelo

Diensten (welke zorg geboden kan worden)
Individuele Begeleiding

Werkervaring:
Ruime werkervaring in de GGZ, verslavingszorg, ambulante begeleiding.

Deskundigheid:
Het begeleiden van mensen met meervoudige problemen, combinatie van maatschappelijk problemen en psychische problemen. Gericht op regie krijgen en nemen, positieve benadering, vertrouwen, betrokkenheid en samenwerken en leefstijl zijn kernbegrippen.

In bezit van:
Opleidingen: SPH, leefstijlcoach, diverse cursussen en trainingen op het gebied van GGZ, agressie, verslavingszorg.

Rijbewijs B

In bezit van VOG verklaring

Referenties:
Ik ben in het bezit van diverse referenties van huidige cliënten en cliënten die ik in het verleden heb begeleid:

  • Hard werken, doelen stellen…Open een eerlijk naar elkaar….De aanpak van Ester, het beste wat mij is overkomen! Een absolute aanbeveling…..Ieder geval is anders…Als je een hulpvraag hebt, ben je sterk, ik gun iedereen, dat wat ik samen voor elkaar box met Ester….Je moet het zelf doen, maar niet alleen…Succes..vr.gr. Hans
  • Ester, een lieve en doortastend persoon. Samen overleggen en uitzoeken waarom ik in herhaling val. Afstemmen van problemen en een zorgplan maken. Alles in overleg en met geweldig veel geduld van haar kant. Jammer dat SVB zo lang duurt. Ze is een doorzetter. (anders loop je niet zo achterlijk veel kilometers). Maar ze is bovendien ontzettend lief maar geen watje.
  • Door haar begeleiding lag ik niet meer hele dagen depressief op de bank of in bed, piekerend over ‘hoe het toch allemaal moet’, maar kon ik mij richten op de basisdingen van het leven, zoals huishouden en boodschappen.

De reden dat ik PGB zorg verleen
Samenwerken
Samen onderzoeken
Samen stappen nemen
Op weg naar regie in jouw eigen leven
Mijn passie is om het beste uit mensen te halen en te kijken wat de mogelijkheden zijn in het leven. Ik word er blij van als ik zie hoe mensen op kunnen bloeien met de omstandigheden die er zijn, samenwerken aan een eigen leven.

Wilt u nader met mij kennis maken neem dan telefonisch contact met mij op of  met Professionals4U
Ester Pronk     :               06-14128766
Maria Schrijver :               06-10765977
Annelies Croon :               06-28656179

Kennis Instituut Oost-Nederland

 

Kies jij er bewust voor om jezelf verder te professionaliseren, niet alleen maar ‘omdat het zo hoort’? Werk je als professional binnen de dienstverlenende sector als coach, trainer of begeleider? Heb je behoefte aan verdieping, verbinding en verrijking in je werk?

Het Kennisinstituut Oost-Nederland verzorgt trainingen, cursussen op het gebied van systemisch werken aan kindercoaches, gezinscoaches, begeleider en andere zorgprofessionals.

Daarnaast organiseren en faciliteren wij begeleider intervisiegroepen en supervisie.

We zijn een platform voor trainers en opleiders die ook trainingen aan willen bieden in de regio Twente.

Het kennisinstituut oost-nederland is begin 2015 opgericht in samenwerking met:

1- Monique Vaanhold, eigenaar bij Zorgmaatschap Twente en Wiliskindercoaching
2- Monique Leerkes, eigenaar bij ZIEZO trainingen en coaching.
3- Kees Jongman, eigenaar bij Hart-Hoofdwerk
4- Mieke Hampsink, eigenaar bij Praktijk voor Jeugdhulp, Training en Intervisie

Samen vormen wij het bestuur van deze stichting.

Missie
Onze missie is om regionaal kennis en kunde met elkaar te verbinden. Dit doen we door coaches, trainers en begeleiders in de regio Oost-Nederland te faciliteren. We geven trainingen, intervisie en individuele ondernemerscoaching. Kennisinstituut Oost-Nederland verbindt professionals met elkaar ter bevordering van persoonlijke en professionele groei!

Visie
Als coach, trainer of begeleider werk je veelal zelfstandig. Vanuit je eigen praktijk of vanuit een solistische functie binnen een organisatie. Dit kan valkuilen met zich meebrengen als; tunnelvisie, onzekerheid en terughoudendheid. Kennisinstituut Oost-Nederland geeft ondersteuning in het verruimen van je professionele blik, vergroten van je zelfvertrouwen en bewust worden van je kwaliteiten om je eigen zichtbaarheid te vergroten.
 
Doelstelling
Als stichting hebben we als maatschappelijk doel te faciliteren en een platform te bieden aan professionals die werken binnen de dienstverlenende sector. Binnen een veilige omgeving kunnen professionals zich verrijken, verbinden en verdiepen. Dit doen wij door kennis en kunde met elkaar te delen.  En kwaliteit van dienstverlening binnen het werkveld te bevorderen. Intervisie is een gestructureerde wijze van collegiaal overleg waarbinnen via een juiste vraagstelling, professionele analyse en advisering, gewerkt wordt aan oplossingen van professionele (beroepsmatige) leervragen en werkproblemen.
 
Ontwikkeling professioneel werken: 
Het intervisietraject is een onderdeel van het ontwikkelingsaanbod binnen het Kennisinstituut Oost-Nederland. Hierbij wordt intervisie gebruikt als een professioneel middel om van elkaar te leren in een veilige omgeving om de verdere ontwikkeling van je werk als coach/trainer verder vorm te geven.
 
Intervisietraining: 
De intervisietraining, ook wel begeleide intervisie genoemd, is op basis van gelijkwaardigheid en veiligheid. Het accent ligt op het eigen maken van een gekozen intervisiemethode en het ontwikkelen van inzichtelijk en probleemoplossend vermogen van de deelnemers. Het op collegiale basis professioneel tot inzichten komen, gericht op nieuwe perspectieven en gedragsverandering, versterkt tevens het lerende vermogen van de coaches/trainers. Binnen het intervisieproces houdt de trainer rekening met de persoonlijke ontwikkeling van iedere deelnemer.

Er zijn op dit moment een tweetal intervisiegroepen actief.
In Deventer en in Hengelo.
Iedere groep heeft zijn eigen eigenschappen en dynamieken.

We hebben met de bestuursleden gekozen voor een vorm van begeleide intervisie. Waarom?
Het voordeel van begeleide intervisie is dat iemand de leiding neemt, de rode lijn in de gaten houdt en de structuur beheert.

Hieronder een stukje over de intervisiegroep in Hengelo/ Enschede:
De groep in Hengelo/ Enschede heeft best wat opstartproblemen gekend.
Zo haakten mensen af om diverse redenen, kregen we ook weer plek voor nieuwe leden. De locatie hebben we een aantal keren moeten wijzigen doordat de geschiktheid toch minder goed bleek te zijn dan aanvankelijk gedacht. Maar niettemin hebben we in het afgelopen jaar een aantal zeer zinvolle intervisiebijeenkomst gehad.

Er werd gebruik gemaakt van het intervisie-spel in combinatie met de Taal Erbij.

Monique Wienk, van Wienk Coaching en Begeleiding heeft hieronder een stukje geschreven over haar ervaringen met de intervisie in Hengelo / Enschede
Mijn beleving/ervaring met de intervisie:
Sinds 1 jaar heb ik me aangesloten bij de intervisie van Kennisinstituut Oost-Nederland. Ik sloot aan met de gedachte te kunnen sparren met ‘anderen’ over je passie: ‘mensen helpen’. Nu ik een aantal bijeenkomsten heb meegemaakt, is dit gevoel van ‘zinvol en delen’ eigenlijk alleen maar bevestigd en versterkt. Vanuit verschillende disciplines spar je over casussen waar je in vast loopt of waarbij je hulp kunt gebruiken. Soms bijt je je vast in een casus en denk je in een vast denkpatroon, misschien wel een soort van tunnel en dan is het heel verhelderend dat er intensief wordt meegedacht over je casus. Dan merk je soms dat je tunnel ook een andere ingang kan hebben, waardoor je dingen in een ander perspectief gaat zien. Dat kan heel verhelderend en helpend zijn. Of je krijgt de bevestiging dat je juist heel goed denkt en de dingen aanpakt op de voor die casus juiste wijze. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek ‘een taal erbij’

(methodiek waarbij door middel van duplo poppetjes een situatie beeldend wordt gemaakt). Een prachtige combinatie: sparren – visualisatie.
Monique Wienk Wienk coaching en Begeleiding
<href=”http://www.kindenpubercoaching.nl/”>www.kindenpubercoaching.nl

Graag stellen wij aan u voor…

Graag willen we u nader kennis laten maken met de professionals die zich hebben ingeschreven bij Professionals4U. Dit blog geven wij het woord aan: Dorien Herbers-Volkerts

Dorien

Kinderen hebben van nature een drang om zich te ontwikkelen. Als dat minder goed lukt door een verstandelijke en of lichamelijke beperking, autisme, een auditieve of visuele beperking is er voor deze kinderen bij flow een individueel begeleidingstraject mogelijk. Aan de hand van de o.a. Sherborne methode zal het kind zich ontwikkelen op het sociaal, cognitief en motorische vlak.

Mijn naam is Dorien Herbers- Volkerts en ben 33 jaar, sinds 2008 ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg en sinds 2010 werkzaam als psychomotorisch therapeut. Momenteel werk ik met de doelgroep SGLVB met een juridisch kader. De afgelopen jaren heb ik in verschillende facetten ervaring opgedaan waaronder Sherborne en OKI-B. Om een balans te vinden in uitdaging, kennis en persoonlijke ontwikkeling ben ik een eigen praktijk gestart; Flow ouder en kind begeleiding.

Flow richt zich ook op ouders die ervaren dat het contact en de opvoeding met hun kind niet vanzelf gaat en er sprake is van verstoorde interactiepatronen tussen de ouder(s) en het kind. Ook kinderen die bekend zijn met hechtingsproblemen en of kinderen die moeite hebben een plek te vinden in een pleeggezin kunnen bij flow terecht.

Flow hanteert o.a. de methode OKI-B; Ouder Kind Interactie Bewegingsspel. Deze methode is gebaseerd op de Sherborne bewegingspedagogiek.

Tijdens een korte ervaringsgerichte behandeling doormiddel van bewegingsspelletjes en video feedback, worden de ouders in gelegenheid gesteld om in een veilige en een gecontroleerde omgeving spelenderwijs positieve opvoedingsvaardigheden te oefenen. En zo hun sensitiviteit naar hun kind te vergroten.

Maar als psychomotorisch therapeut richt ik mij ook op problematiek zoals omgaan met spanning, frustratie en traumatische ervaringen. Een psychomotorische therapeut werkt met lichaamsgerichte en bewegingsgerichte oefenvormen.

Mocht u geïnteresseerd zijn en in de werkwijze van flow ouder en kind begeleiding of een gerichte psychomotorische behandelvraag hebben kunt u contact opnemen met Professionals4U.

Dorien Herbers-Volkerts